Mit forsøg på at tappe birkesaft er ikke gået helt som jeg forventede, jeg fulgte disse anvisninger:
Fra marts til maj måned, hvor birkebladene springer ud, stiger saften i birketræet. Og der er kraft på. Hvis du skærer en gren over, vil saften fortsætte med at piple ud af gren-enden.
Hvis du gerne vil smage birkesaft, skal du finde et birketræ og skære en gren. Find dig en gren der er 1,5 - 2 cm tyk og som sidder tæt på stammen. Skær den af, og stik grenens ende ned i en flaske. Bind flasken fast på grenen med sejlgarn. Nu vil birkesaften piple ned i flasken.
Smag på saften. Den smager sødt. Saften er en blanding af det vand som birketræet trækker op fra jorden og sukkerstoffer fra birketræet.
Birkesaft smager ekstragodt når det er kølet af, så tap noget saft i din flaske, og køl det af i køleskab - eller i en bæk. Der er også nogen der koger birkesaften ind, så den kommer til at smage sødere.
Birkesaft skulle være mægtig sundt. I gamle dage brugte man det til folkemedicin, til vin og til hårvand.
(http://www.skoveniskolen.dk/default.asp?m=17&a=1453)
Da jeg skar grenen af syntes jeg at den virkede tør, den begyndte ikke umiddelbart at væske. Jeg bandt flasken på og har nu ventet 14 dage, der er kommet ca. 1 dråbe om dagen og jeg er mere bange for at det er kondens end birkesaft.
No comments:
Post a Comment